dojo Nazareth

ninjutsu als zelfverdediging

Feel the positive energy
of ninja's philosophy

Ledenzone


Onhou mijn gegevens
Paswoord vergeten?
Nog geen lid? Registreer je hier.
Fototheek

Zelfverdediging houdt meer meer in dan louter zichzelf verdedigen

Zelfverdediging is een handeling waarbij een persoon zichzelf fysiek en mentaal beschermt tegen (be)dreigingen. Er zijn verschillende vormen van zelfverdediging, waaronder fysieke, verbale en educatieve zelfverdediging. De meeste landen hebben het begrip zelfverdediging vastgelegd bij wet.

De Belgische wetgeving stipuleert rond zelfverdediging volgende zaken:

  1. Geweld moet vermeden worden, ontwijken, vluchten dragen de voorkeur.
  2. Het gebruikte geweld moet proportioneel en onmiddellijk zijn. Zich verdedigen met een vuurwapen voor het minste kan dus niet.
  3. Het gewelddaad moet stoppen zodra het kan.

In ninjutsu zelfverdediging gaan we naast het afslaan van fysieke aanvallen, ook focussen op andere aspecten, zoals het vermijden van conflicten, het inschatten van (potentiële) (gevaar)situaties, preventieve acties en/of technieken tot zelfverdediging,... Immers onze filosofie is en blijft "een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht." We proberen heel duidelijk rekening te houden met de wettelijke principes rond zelfverdediging. Kandidaat-leden die erop uit zijn om de techieken van zelfverdediging te gebruiken om zelf herrie te schoppen worden pertinent geweigerd.

Enkele principes en trainingselementen van ninjutsu zelfverdediging

Doelgroep van ninjustu zelfverdediging

De trainingen van de club ninjutsu zelfverdediging Nazareth gebeuren steeds met de maximale aandacht voor veiligheid van de deelnemers. Van iedere deelnemer wordt voorzichtigheid en respect geëist voor de trainingspartners. Nieuwe deelnemers krijgen de kans om meermaals gratis uit te proberen en worden steeds begeleid door meer ervaren leden.

Kort samengevat: Ninjutsu zelfverdediging is een aanrader voor iedereen! Mocht u interesse hebben aarzel niet contact op te nemen of eens langs te komen op dinsdag of vrijdag van 18u30 tot 20u00 in de nieuwe gemeentelijke sporthal, Drapstraat 76, 9810 Nazareth.