dojo Nazareth

ninjutsu als zelfverdediging

Feel the positive energy
of ninja's philosophy

Ledenzone


Onhou mijn gegevens
Paswoord vergeten?
Nog geen lid? Registreer je hier.
Fototheek

Ninjutsu als zelfverdediging

Bujinkan Ninjutsu is een eeuwenoude Japanse krijgskunst die volgens oude geschriften in de middeleeuwen werd ontwikkeld in verschillende ryu (scholen). Sommigen beweren dat het authentiek Japans is, anderen menen een duidelijke Chinese invloed te kunnen onderscheiden.

Nin is in betekenis verwant met zelfbehoud, weerstand, uithouding en jutsu met kunst. We leren hier onder andere taijutsu (letterlijk kunst van het lichaam). Het omvat rollen, worpen, trappen, stoten, klemmen op armen/benen en nek, wurgingen, controlegrepen, afweertechnieken, vallen, ontwijkingen, ongewapende vechttechnieken, enz... bojutsu (kunst van het stokvechten), kenjutsu (zwaardvechtkunst), kyosho jutsu (kennis van drukpunten ), enz...

Deze sporttak werpt géén vruchten af op korte termijn. Om efficiënt te zijn moet het net als andere sporten regelmatig en intensief beoefend worden. Het vereist vastberadenheid, zelfvertrouwen, een alerte geest en een grote dosis motivatie.

Ninjutsu is een volwaardige sport die zowel uithouding, lenigheid als kracht bevordert. Naast het fysieke aspect is ook de geestelijke vorming van groot belang. In sterke mate wordt het zelfvertrouwen, het concentratievermogen en de zelfbeheersing bevorderd.

Ninjutsu zelfverdediging is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.