dojo Nazareth

ninjutsu als zelfverdediging

Feel the positive energy
of ninja's philosophy

Ledenzone


Onhou mijn gegevens
Paswoord vergeten?
Nog geen lid? Registreer je hier.
Fototheek

Bujinkan ninjutsu

Zoals reeds gezegd is ninjutsu is een traditionele Japanse krijgskunstdie werd ontwikkeld in verschillende ryu (scholen). Nin is in betekenis verwant met zelfbehoud of zelfverdediging, weerstand, uithouding en jutsu met kunst.

Tijdens de training staat taijutsu (letterlijk kunst van het lichaam) centraal. Ninjutsu omvat rollen, worpen, trappen, stoten, klemmen op armen/benen en nek, wurgingen, controlegrepen, afweertechnieken, vallen, ontwijkingen, ongewapende vechttechnieken, enz... bojutsu (kunst van het stokvechten), kenjutsu (zwaardvechtkunst), kyosho jutsu (kennis van drukpunten ), enz...

Binnen de club ninjutsu zelfverdediging Nazareth gebruiken we vandaag nog steeds de principes en typische kenmerken van de traditionele krijgskunst die ninjutsu nog steeds is. We maken gebruik van de beleving en de technieken en passen ze aan aan de hedendaagse situatie en/of vereisten.

Ninjutsu is een complete training.  Naast een fysieke training zult u ook een mentale training krijgen.  De filosofie en de levenswijze van de ninja zijn boeidende elementen die ook nog heden ten dage kunnen bijdragen tot een brede en open kijk op de maatschappij.